| Őszibarack mediterrán ízekkel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Őszibarack(4-5 db) 5 dkg jó minőségű kókuszreszelék 3-4 ek. méz marék mazsola 1 ek.tört mandula egy picike őrölt fahéj Ízlés szerint tejszínhab(így kevésbé zsírszegény) Elkészítés: A barackot tisztítás után negyedeljük-vagy ízlés/lehetőség szerint apróra vágjuk egy mélyebb tálba. Megcsorgatni mézzel, megszórni kókuszreszelékkel, hozzá a mazsola,mandula pici fahéj. Legalább 1 órát hűteni,azért is,hogy a kókusz és a mazsola puhább legyen. Tanácsok: Azért készítettem,mert a vásárolt őszibarack "ízetlen"volt,gondoltam feldobom kissé:-) A jó minőségű kókusz még tartalmaz némi olajat,mert a nagyon száraz,silány minőségű fojtós lehet. Ha van otthon ananász befőtt,(nem sok,mert elnyomja a barack és a kókusz ízét) vagy kandírozott cseresznye,azt is el tudom hozzá képzelni. Bulira kókuszlikőrrel behűteni:-) A tejszínhab csak "hab a rortán" Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: A&...a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |