| Csalamádé 5 receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3 kg paprika (vegyesen, lehet benne 1-2 csípős is) 3 kg zöldparadicsom 3 kg káposzta 3 kg uborka 3 kg hagyma 2 db sárgarépa szemes bors, babérlevél, egész fűszerkömény, mustármag, ízlés szerint. 80 dkg cukor 20 dkg só 1,2 liter 10 %-os ecet (ha valaki édesebben szereti, tegyen csak 1 liter ecetet) 4 kávéskanál citromsó 3 csapott kévéskanál borkénpor Elkészítés: A hozzávaló zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk finoman vékonyra, majd egy nagy edénybe hozzáadva a fűszereket, ízesítő anyagokat összekeverjük. Állni hagyjuk 24 órát, közben többször megkevergetve. És ha fellepi a leve, akkor adjuk hozzá a borkénport. Tanácsok: Nagyon finom, és tápláló savanyú télire a családnak. Egyéb tartósítót nem szoktam bele rakni, és mégis eláll. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Sandoki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |