Tutireceptek.hu fejléc

Citromos csirke bormártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagyobb csirkecomb
1 ágacska (10 cm-es) rozmaring + a díszítéshez
2 citrom + 1 a díszítéshez
1 ek. kristálycukor
1/2 kk. őrölt fahéj
4 ek. (classico) olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1+1 dl félszáraz fehérbor
1 csapott ek. étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, fedeles műanyag dobozba vagy mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, a rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkecombokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakán át) pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.

2. Áttesszük a combokat egy mélyebb sütőedénybe, tetejükre locsoljuk a pácot, alájuk öntünk 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk (kb. 40 perc). Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket (így kevesebbet kell majd mosogatni), visszatesszük a sütőbe, és pirosra-ropogósra sütjük (20-25 perc).

3. Közben a mártáshoz a pecsenyealjat lábaskába szűrjük, zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a maradék 1 dl borban elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Utánasózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A csirkecombokat tálra rendezzük, citromgerezdekkel és rozmaringbóbitákkal díszítjük, a bormártást pedig külön csészében kínáljuk. Petrezselymes krumpli, párolt rizs illik hozzá


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés alagút » Ropogós csirkeszárny » Lecsós csirke kuszkusszal » Zöldcitromos marhatokány
» Csirkevacsora » Diétás vadas csirke » Tejfölös pikáns csirkecomb » Mártásban sült csirke
» Zöldséges rakott csirke » Fűszeres tésztás csirke » Gombás csirke » Csórós csirke, gazdagon
» Sópáncélban sült csirke » Citromos püspökkenyér » Citromos báránysült » Fincsi csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.