| Cézár saláta, ahogy egy szakácstól tanultam receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 tojás sárgája 1 teáskanál dijoni mustár olaj, felesben ét és oliva 3 bors fűszerkeverék 1csipet oregánó 1csipet bazsalikom 1csipet petrezselyem 1-2 gerezd fokhagyma 1 nyelet citromlé 1-2 csipet só kb 1dl tejszín lehet egy nyelet tejet is még fejenként 1/2 jég- v. fejessaláta 15dkg csirkemell pirított kenyérkocka 2teáskanál parmezán soha nem mérem, már ráállt a kezem Elkészítés: Majdnem olyan mint a majonéz, tojássárgáját dijonival kikeverni, majd az olajból annyi amíg krémes állagú nem lesz és nem folyik ki az edényből, és kézi habverővel szoktam keverni. Ezek után bele a fűszerek, hogy kicsit kesernyésen pikáns legyen. A sűrű állaga még mindig megvan, ezek után a nyelet tej, és a tejszín Úgy kell önteni, hogy ne legyen híg. Csirkemellet megszórom sóval és hárombors kev. majd olivaolajon aranyszínűre sütöm és felcsíkozom. kenyérkockákat előkészítem Salátát leveleire szedem, 1 sort tányérra teszek, megszórom a hússal, kenyérkockával öntetet locsolok rá, még 1 sor levél, hús kenyérkocka, öntet és parmezánnal megszórom. Lehet díszíteni paradicsommal, hogy még színesebb legyen. A férjem imádja!!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: veres Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |