| Heringsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg pácolt hering 25 dkg burgonya 10 dkg ecetes uborka 10 dkg hagyma 2 kemény tojás ecet mustár só cukor Elkészítés: A pácolt hering húsát a gerinccsontól lefejtjük,fél centiméter csikokra vágjuk.A kihűlt ,főtt burgonyát, az uborkát vékony karikákra vágjuk.A hagymát is karikákra vágjuk és leforrázzuk, hogy a csipősségét elveszitse.Mély tálba egy kávéskanálnyi mustárt, fél kanálnyi porcukrot,1 dl vizzel felhigitott ecetet teszünk.Jól elkeverjük és óvatosan összekeverjük a felvágott anyagokkal.Tetejét tojásszeletekkel,zöldpetrezsejemmel diszitjük. A receptet beküldte: katalin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |