Tutireceptek.hu fejléc

Cassis likőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 kg feketeribizli (vagy Josta)
5 szem szegfűszeg
2 db egész fahéj
1 liter gyümölcspálinka
1 kg cukor

Elkészítés:
A feketeribizlit megmossuk, leszemezzük és villával vagy akár kézzel is összetörjük.
Hozzáadjuk a fűszereket meg a pálinkát és végül a cukrot és jól elkeverjük.
Hibátlan zománcozású edényben lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Időnként meg kell keverni.
Aztán leszürjük és üvegekbe rakjuk.

Tanácsok:
- A franciák tesznek bele egy csipet kardamon is.
- A Josta a feketeribizli és az egres keresztezése, ezért nem olyan karakteres az íze, mint a feketeribizlinek és de benne a C vitamin és nagyobb!
- Ha Jostából csinálod az alkoholos gyömölcs maradékot érdemes belesütni egy kevert piskóta lepénybe... Isteni.
- én most fekete szederrel is megpróbálom...

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes gyömbér likőr » Gyömbérlikőr » Kávé likör » Ír krémlikőr
» Likőr fagylalt » Port Cassis » Eper likőr » Likőrös szemek
» Diólikőr » Tojáslikőrös muffin » Tojáslikőrös húsvéti torta » Tojás likőr
» Házi málnalikőr » Borsmentalikőr » Sárgabaracklikőr » Fokhagyma "likőr"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.