| Cassis likőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2 kg feketeribizli (vagy Josta) 5 szem szegfűszeg 2 db egész fahéj 1 liter gyümölcspálinka 1 kg cukor Elkészítés: A feketeribizlit megmossuk, leszemezzük és villával vagy akár kézzel is összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket meg a pálinkát és végül a cukrot és jól elkeverjük. Hibátlan zománcozású edényben lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Időnként meg kell keverni. Aztán leszürjük és üvegekbe rakjuk. Tanácsok: - A franciák tesznek bele egy csipet kardamon is. - A Josta a feketeribizli és az egres keresztezése, ezért nem olyan karakteres az íze, mint a feketeribizlinek és de benne a C vitamin és nagyobb! - Ha Jostából csinálod az alkoholos gyömölcs maradékot érdemes belesütni egy kevert piskóta lepénybe... Isteni. - én most fekete szederrel is megpróbálom... Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |