Tutireceptek.hu fejléc

Házi málnalikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1,25 kg jó érett málna, 5 dl tiszta szesz, 50 dkg cukor.

Elkészítés:
A málnát szétválogatom, a rossz szemeket eltávolítom belõle. A többit szétnyomkodom és szitára teszem. Hagyom, hogy lecsurogjon. A már tiszta málnalevet beleöntöm egy megfelelõ nagyságú üvegbe, és ráöntöm a szeszt. 5 dl vizet felforralok, beleszórom a cukrot, és addig keverem, amíg a cukor elolvad benne. A szirupot hozzáöntöm a szeszes málnaléhez. Egy napig hagyom állni, közben többször megkeverem, ezután pedig kis üvegekbe töltve, jól ledugaszolom. Akár rögtön is fogyasztható, de még jobb, ha legalább egy hetet áll.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos bor » Eredeti angol puncs » Kókuszkrémlikőr » Ananászbólé
» Sangria » Blue Angel » Vörös Sonja » 1001 éjszaka
» Rumpuncs » Forró csokoládé Szentestére » Acapulco dream » Alkoholmentes gyümölcsbólé
» Ananászos puncs » Sex on the beach » Paradicsomkéktél » Black magic


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.