Tutireceptek.hu fejléc

Candidásoknak-élesztőmentes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:


½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
ízesítéshez 1 teáskanál kömény, vagy zöldfűszer

Elkészítés:
BARNAKENYÉR CANDIDÁSOKNAK

Az alábbi élesztőmentes kenyér könnyen elkészíthető, és akár egy hétig is eltartható.


Élesztőmentes tönkölykenyér
Elkészítés:

A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszert. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük.

Tanácsok:
A diéta első hónapjában napi egy-két szelet fogyasztása javasolt.
A tésztába keverhetünk ízlés szerint olajos magvakat is.


A receptet beküldte: PALINGRID


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres almás kenyér » Csokis gyümölcs kenyér » Teljes kiőrlésű kenyér » Diák kenyér
» Alap fehér kenyér » Lászlókenyér(Vaszilopita) » Rozsos egyszerű kenyér » Lepénykenyér
» Fokhagymás pizzakenyér » Norbi Update 1-es kenyér » Kalács kenyérsütő gépben » Savanyú rozskenyér
» Tiszta rozskenyér » Walesi kenyér » Kenyér - nem kovászos » Trencséni kenyér, 750 g


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.