| Candidásoknak-élesztőmentes kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: ½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 8 evőkanál hidegen sajtolt olaj 4 dl víz 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál tengeri só ízesítéshez 1 teáskanál kömény, vagy zöldfűszer Elkészítés: BARNAKENYÉR CANDIDÁSOKNAK Az alábbi élesztőmentes kenyér könnyen elkészíthető, és akár egy hétig is eltartható. Élesztőmentes tönkölykenyér Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszert. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük. Tanácsok: A diéta első hónapjában napi egy-két szelet fogyasztása javasolt. A tésztába keverhetünk ízlés szerint olajos magvakat is. A receptet beküldte: PALINGRID Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |