Tutireceptek.hu fejléc

Camay Atomtortaja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 tojás
10 evőkanál cukor
kanál dió
4 kanál liszt
5 dkg reszelt étcsoki
1 csipet sütőpor
a krémhez:

7 tojás sárgája
15 dkg cukor
5 dkg étcsoki
25 dkg margarin
a habhoz:

7 tojás fehérje
45 dkg cukor

Elkészítés:
Tészta: a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet a reszelt csokit és egy csipet sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassú tűzön sütjük.

Krém: a tojássárgáját és a cukrot gőz felett felfőzzük, a tűzről levéve beletesszük az étcsokit és a margarint. Jól összekeverjük és a piskóta tetejére kenjük . A megkent piskótát kockákra daraboljuk.

Hab: a maradék tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk. 25 dkg cukrot lassan felolvasztunk (karamelizáljuk) és a habba belecsorgatjuk, tovább keverjük. A habot a kockára vágott piskótára kiskanállal, vagy habtölcsérrel rápúpozzuk.


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Norbi almás pite » Eper Charlotte » Sült kókuszos tekercs » Túródesszert
» Pihe könnyű kiflicskék » Almás-mazsolás muffin » Cseh krémes » Zabkorpás epertorta
» Mindenféle gyümölcsös lepény » Ananászos puding » Meggyes kevert » Sztracsatella muffin
» Kinder Bueno (nyami!!!) » Gyors eperfagylalt » 1 hetes lángos » Bécsi almás rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.