| Camay Atomtortaja receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 tojás 10 evőkanál cukor kanál dió 4 kanál liszt 5 dkg reszelt étcsoki 1 csipet sütőpor a krémhez: 7 tojás sárgája 15 dkg cukor 5 dkg étcsoki 25 dkg margarin a habhoz: 7 tojás fehérje 45 dkg cukor Elkészítés: Tészta: a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet a reszelt csokit és egy csipet sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassú tűzön sütjük. Krém: a tojássárgáját és a cukrot gőz felett felfőzzük, a tűzről levéve beletesszük az étcsokit és a margarint. Jól összekeverjük és a piskóta tetejére kenjük . A megkent piskótát kockákra daraboljuk. Hab: a maradék tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk. 25 dkg cukrot lassan felolvasztunk (karamelizáljuk) és a habba belecsorgatjuk, tovább keverjük. A habot a kockára vágott piskótára kiskanállal, vagy habtölcsérrel rápúpozzuk. A receptet beküldte: Camay Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |