| Bácskai legényfogó receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 20 dkg margarin fél cs. sütőpor 2 tojás kevés tejföl só A töltelékhez: 20 dkg sovány, főtt sonka 20 dkg tehéntúró 5 dkg margarin só a kenéshez tojás Elkészítés: : A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a túrót áttörjük, és az egészet margarinnal, és egy csipet sóval elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, kockákra vágjuk, majd megtöltjük a masszával, és lazán buktaformára feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Melegen is, hidegen is élvezetes. Borkorcsolyaként is finom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |