| Burgonyaleves sült fokhagymával receptLevesek Hozzávalók: 2 fej fokhagyma 1 vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 mokkáskanál köménymag őrölt bors pirospaprika só 4 közepes burgonya koriander Elkészítés: A fokhagymákat gerezdjeire szedjük, de nem hámozzuk meg, majd egy tepsire szórjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a megtisztított apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, a köményt rászórjuk és megpattogtatjuk. Borssal, pirospaprikával fűszerezzük, megsózzuk, és a megtisztított kockára vágott burgonyát beletesszük. 1-2 percig pirítjuk, majd 1,5l vízzel felengedjük és puhára főzzük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk és a levesbe dobáljuk. Forrón, durvára tört koriandermagokkal megszórva tálaljuk. Tanácsok: Kitűnő gyógyleves megfázás-nátha esetén. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 115 kcal A receptet beküldte: Ancika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |