Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyalángos Karaván sajtkrémmel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1.5 kg burgonya,50 dkg liszt,2 dkg élesztő,3 dl tej,3 dkg cukor,15 dkg Karaván sajtkrém,3 dl olaj,só

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, még melegen áttörjük. Az átszitált lisztet langyos helyre tesszük. Az élesztőből langyos tejjel, cukorral és 10 dkg liszttel kovászt készítünk. Letakarva, a tűzhely közelében megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk az áttört burgonyát, a kovászt és a langyos tejet. Megsózzuk, összedolgozzuk, tetejét kevés liszttel megszórjuk és tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára helyezzük és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tetejét Karaván sajtkrémmel megkenjük és frissen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombafejek sajtkrémmel » Répa torta sajtkrémmel » Sajtkrémmel töltött tojás » Avokádókrém sajtkrémmel
» Répatorta édes sajtkrémmel » Répatorta sajtkrémmel » Karaván pogácsa » Pogácsa sajtkrémmel
» Rákos-cukkinis tészta » Sonkás falatok » Rakott makaróni » Házias sonkás tészta
» Spenótos-sajtos batyu » Gombás táskák » Albán sajtos lepény » Spenótos sajtos nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.