| Burgonya puffancs receptReform ételek Hozzávalók: 1 kg. burgonya petrezselyem tojás zsemlemorzsa só bors olaj liszt Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Feltesszük sós vízbe főni. Amikor elkészül leszürjük és összetörjük de nem pépesre mint a pürét, hanem kissebb darabokra. Beleteszünk ízlés szerint petrezselyemzöldet, sót, borsot 2 db tojást, kevés zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután kis gombócokat formálunk belőle, majd a gombócokat kilapítjuk. Olajat felhevítünk és e puffancsokat aranysárgára pírítjuk benne. Tanácsok: A sütést lassú tüzön illetve takarékon végezzük, mert nem jó ha a puffancs hirtelen sűl, mert akkor csak a külseje megbernul, megég. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kotk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |