Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya krémleves füstöltsajttal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter víz
5 szem közepes burgonya
10 dkg füstölt sajt
1 dl tejföl
kevés póré hagyma
só, bors, szerecsendió, petrezselyem, olaj

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, lemossuk apró kockára vágjuk, feltesszük főni. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon megfuttatjuk a burgnyára öntjuk, sózzuk, készre főzzük, ha megfőtt a burgonya, levesszük a tűzhelyről, és hozzáöntve a tejszint leturmikszoljuk. Izesítjük kevés őrölt bors,só és szerecsendióval, majd átforraljuk, ha kész vágott petrezselyemmel diszítjük. Tányérba reszeljük a sajtot, és rámerjük a krémlevest!
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Jázminka52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sültburgonya » Burgonyás zöldbab » Spanyol mandulakrémleves » Burgonyasaláta kukoricával
» Sajtos brokkolikrémleves » Burgonya héjában sütve » Cukkini krémleves » Fokhagymakrémleves
» Karfiolos rakott burgonya » Currys burgonyaleves » Burgonya puffancs » Lazacos rakott burgonya
» Fűszeres sült burgonya » Sárgadinnye krémleves I. » Chilis sütőtökkrémleves » Ticinói burgonyás tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.