Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolikrémleves, sokmagos grissinivel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
20 dkg burgonya
2 dl tejszín
3 tojássárgája
só, őrölt szerecsendió
A grissinihez: 1,5 dl víz
2.5 dkg élesztő
25 dkg liszt
0,5 ek. Méz
0,5 el. só
1 kk. pirított szezámmag
1 kk. pirított lenmag

Elkészítés:
A megtisztított brokkolit, rózsáira szedjük és annyi sós vízben, amennyi ellepi, a hámozott, kockákra vágott burgonyával együtt megfőzzük. Ha már teljesen puha a brokkoli és a burgonya, ízesítjük szerecsendióval, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük. A tejszint elkeverjük a tojássárgájával. A levest újra felforraljuk és kb. 2 decit hozzákeverünk a tejszínes tojáshoz, hogy a leves hőmérsékletét átvegye, így elkerüljük azt, hogy a tejszínben lévő zsiradék kicsapódjanak a levesben. A levest lehúzzuk és beleöntjük a tejszínes sűrítést. Ezután már forralni nem szabad.
A grissinihez fél dl langyos vízben felfuttatunk élesztőt. A lisztet elkeverjük a mézzel, a sóval, a pirított magokkal, 1 dl vízzel és a kovásszal. Kézzel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen negyedórát pihentetjük. Egyforma darabokat vágunk belőle, és ceruza vastagságú rudakat sodrunk. 180-190 c fokos sütőben ropogós aranybarnára sütjük. A grissinit nemcsak a brokkolikrémleveshez fogyaszthatjuk, hanem vendégváráskor ropi vagy csípsz helyett is kiváló falat.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sokmagos muffin » Brokkolikrémleves (vegan) » Sajtos brokkolikrémleves » Kler brokkolikrémlevese
» Brokkolikrémleves » Sokmagos kenyér » Brokkolikrémlevesem » Gombás hablepény
» Kókuszos sütőtök leves » Habart burgonya leves » Medvehagyma leves » Palócleves 1
» Halászlé Ricsi módra » Kelkáposzta leves gazdagon » Aszaltszilva-krémleves » Tökös fejtett bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.