| Boszorkány ujjak receptSütemények, édességek Hozzávalók: 23 dkg margarin 1 csésze (250 ml) porcukor 1 tojás 1 kávéskanál sütőpor 675 ml liszt 1 kávéskanál vanília (vagy 1-2 csomag vaníliás cukor) 1 kávéskanál mandula aroma (a színtelen, nem a zöld) csipet só 10 dkg egész fehér mandula 1 tubus cukoríró (vagy lekvár) Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a vajat vagy sütőmargarint, cukrot, tojást, mandulaaromát és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. A margarinos és a lisztes keveréket összekeverjük. A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk). A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá, ami úgy néz ki, mint az ujjhajlat. Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben. Miután kivettük a sütőből, vagy 3 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, aztán leszedhetjük. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat felvesszük, és a piros cukoríróból kicsit nyomunk a helyére, majd visszahelyezzük a mandulát. Lekvárt is használhatunk helyette. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |