| Boszorkány ujj receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg vaj 30 dkg liszt 1 csipet só 6 kanál víz 1 kanál ecet 2 tojás sárgája (a kenéshez) 10 dkg mandulabél darabos kristálycukor piros ételfesték vagy céklalé Elkészítés: A vajat, lisztet, sót, vizet és ecetet jól összedolgozzuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk. Majd tegyük a hűtőbe pihenni néhány órára. Aztán vegyük ki, és azonnal nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vágjuk 8-10centis darabokra, és hengergessük ujj formára. Forraljunk vizet, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről és rakjuk bele a mandulabelet 5 percre. Ezután húzzuk le a mandula barna héját és áztassuk 3-4 percig az ételfestékben vagy céklalében. Az ujjakat kenjük át sárgájával, és szórjunk rá némi cukrot, végül nyomjuk bele a vörös mandulákat körmöknek. 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Tanácsok: Ha esetleg idegenkedünk az ételfestéktől vagy a céklalétől, utólag kifesthetjük a körmöket csokival pl. Ízlés szerint a tésztához lehet pl. mandulaaromát is rakni. A receptet beküldte: LauraJones Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |