| Boros sertéskaraj zöldbabbal receptHúsételek Hozzávalók: néhány szelet sertéskaraj (kb. 60-80 dkg) 60 dkg friss zöldbab egy csomag újhagyma 20 dkg paradicsom egy deciliter vörös száraz bor egy csomag petrezselyem egy evőkanál zsír vagy olaj 5 dkg liszt só egy gerezd fokhagyma Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, majd egészben hagyva sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A hagymát karikákra, a petrezselymet finomra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A húst megsózzuk, lisztben meghempergettjük, kevés forró zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig félretesszük. A hús sütéséhez használt zsírban megpirítjuk a hagymát, óvatosan beleforgatjuk a zöldbabot, a paradicsomot és az egy deci bort. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítve 8-10 percig pároljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként még rizst lehet készíteni mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |