| Borkrémes mazsolás sült tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 1 csomag Gyermelyi négytojásos fodros nagykocka 6 db tojás 5 dl tejföl 20 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 1 dl édes fehérbor 1 l tej 2 db citrom 20 dkg cukor, só 10 dkg mazsola Az öntethez 2 dl édes fehérbor 5 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás krémpor 3 db tojásfehérje Elkészítés: A tejet pici sóval tedd fel forrni. Ha forr, tedd bele a tésztát, és főzd meg benne. Gyakran kevergesd, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, vedd le a tűzről, és fedd le. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, vajjal, majd tedd bele a tejfölt, a borban áztatott mazsolát levével együtt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót, és keverd össze. Add hozzá a főtt tésztát, és azt is lazán keverd össze, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítsd. Kivajazott és morzsázott tepsiben, 180 fokos, előmelegített sütőben süsd 30-40 percet. Amikor elkészült, öt percet pihentesd. Az öntethez tedd fel forrni a tejet. Amikor forr, tedd bele a cukrot és a borral kikevert krémport. Főzd fel egyszer, majd vedd le a tűzről. Míg forró, keverd bele a tojások fehérjéből vert kemény habot, és forrón tedd a tészta mellé. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |