| Borjútekercs aszaltgyümölcsökkel töltve receptHúsételek Hozzávalók: 70 dk borjúhús egészben 3 dk csirkehúsleves, leveskockából 10 dk aszelt sárgabarack 12 dk aszalt kimagozott szilva 1 db alma 5 dk mandula 5 dk dió 5 dk vaj 3 szelet sonka őrölt bors só Elkészítés: A húsleves felét megmelegítjük, a barackokra és a szilvára öntjük, és kb 30 percig állni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a húsukat felkockázzuk. A mandulát vízben 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és a szemeket egymáshoz dörzsölve a héjukat eltávolítjuk.A húst a maximális nagyságúra kiterítjük. Az aszalt gyümölcsökkel, a mandulával, a dióval és az almadarabokkal megtöltjük. Sóval, borssal, meghintjük, felgöngyöljük, és átkötjük. Mély tepsibe tesszük, és a vajban pirosra sütjük. A maradék húslevest ráöntjük, és sütőben megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük, a zsineget eltávolítjuk, a sonkaszeletekbe burkoljuk, és még kb 5 percig sütjük. Alufóliába csomagoljuk, és kb 10 percig az elzárt sütőben hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |