| Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra receptHozzávalók: 800 g pulykamell filé, 100 g gépsonka, 100 g alma, 80 g ementáli sajt, 1 db tojás, 30 g liszt, 1 dl étolaj, 2 dl fehérbor (hárslevelû) 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, ôrölt fekete bors Elkészítés: A sonkát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, az almát meghámozzuk. A megtisztított almát és a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojást, összekeverjük, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, besózzuk és elosztjuk rajtuk a tölteléket. A húsok két szélét kicsit behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Vastagabb cérnával, sonkakötözéssel megkötözzük, hogy a tekercs formája megmaradjon. Az így elôkészített tekercseket lisztbe forgatjuk, és forró olajon minden oldalát elôsütjük, majd a bort aláöntve fedô alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a pároló lébôl kivesszük, pihentetjük, a kötözô anyagot eltávolítjuk, felszeleteljük. Az elômelegített tálra szûrjük a párolólevet, ráhelyezzük a felszeletelt tekercseket. Szôlôs vagy mazsolás rizzsel tálaljuk. , A receptet beküldte: Kiki-- Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |