Tutireceptek.hu fejléc

Borban párolt töltött pulykatekercs karácsonyra recept

Kategória:


Hozzávalók:
800 g pulykamell filé,
100 g gépsonka,
100 g alma,
80 g ementáli sajt,
1 db tojás,
30 g liszt,
1 dl étolaj,
2 dl fehérbor (hárslevelû)
1/2 csomó petrezselyemzöld,
só,
ôrölt fekete bors

Elkészítés:
A sonkát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, az almát meghámozzuk. A megtisztított almát és a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az egész tojást, összekeverjük, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, besózzuk és elosztjuk rajtuk a tölteléket. A húsok két szélét kicsit behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Vastagabb cérnával, sonkakötözéssel megkötözzük, hogy a tekercs formája megmaradjon. Az így elôkészített tekercseket lisztbe forgatjuk, és forró olajon minden oldalát elôsütjük, majd a bort aláöntve fedô alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a pároló lébôl kivesszük, pihentetjük, a kötözô anyagot eltávolítjuk, felszeleteljük. Az elômelegített tálra szûrjük a párolólevet, ráhelyezzük a felszeletelt tekercseket. Szôlôs vagy mazsolás rizzsel tálaljuk. ,


A receptet beküldte: Kiki--


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott töltöttkáposzta » Kínai töltött kacsa » Töltött zeller » Gesztenyével töltött alma
» Bajor töltött rostélyos » Görög töltött paprika » Egyszerű töltött tojás » Töltött libamell
» Töltött "bundás" tojás » Töltött zsemlécske » Sajttal töltött kiflik » Kókusszal töltött kifli
» Joghurtos párolt halfilé » Csirkemájjal töltött tök » Andi töltött ostyája » Töltött ropogós pogácsák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.