Tutireceptek.hu fejléc

Boros gyümölcskompót recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor

Elkészítés:
A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat kiszedjük, a gyümölcsöket tálkákba adagoljuk, és a sziruppal meglocsoljuk.

Tanácsok:
Hidegen tálaljuk, úgy sokkal finomabb.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 193 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros gombamártás » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros puncs 2 » Boros csirkecombok
» Almás-boros borjúmáj » Boros sósrúd » Meggyleves vörösboros » Boros szilva
» Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros kacsamell » Boros sós rudak » Boros mézes tea
» Boros tea » Vörösboros puncs » Bíboros szelet » Vörösboros körte


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.