| Besameles brokkoli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg brokkoli 1liter tej 10 dkg vaj 10 dkg liszt 20 dkg trappista sajt 10 dkg füstölt sajt zsemlemorzsa ételízesítő só bors Elkészítés: Megfőzzük a brokkolit enyhén sós vízben, leszűrjük. Elkészítjük a besamelmártást: A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön besűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután belekeverjük a lereszelt sajtokat. A brokkolit kissé kiolajozott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a tetejét ételízesítővel, majd leöntjük a besamellel. Közepes hőmérsékleten lefedve vagy lefedetlenül 25-30 perc alatt elkészül. Ha megpirul a teteje, kész. Tanácsok: Ahány dl mártást szeretnénk, annyi dl tej, annyi dkg vaj és liszt kell hozzá. A receptet beküldte: Ditttke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |