| Belga vaníliás/csokis szarvacskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta (50dkg) cukrászkrémhez: 6 tojássárgája 12dkg cukor 2 kk vaníliaesszencia vagy aroma 8dkg liszt 4dl tej 2dl tejszín csokibevonathoz: 10dkg étcsokoládé Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Kb 1, 5mm vékony téglalapra nyújtjuk úgy, hogy 1, 5cm széles, kb 60 cm hosszú csíkokat tudjunk belőle vágni. A cukrászkrémhez összekeverjük a sárgákat a cukorral és a vaníliával egy edényben, amihez hozzákeverjük a lisztet is. Egy másikban felforraljuk a tejet és a tejszínt. Ha kihűlt, akkor összeöntjük a másik edény tartalmával és lassú tűzün besűrítjük, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hamar be fog sűrűsödni. A tésztacsíkokkal alulról, a szélesebbik felétől kezdve betekerünk 12 db kúp alakú fémformát (nem kell előtte semmivel bekenni!), egy felvert tojással lekenjük őket és meleg sütőben világos barnára sütjük őket, állítva. A formát még melegen vegyük ki a sütiből. Ebből a tésztamennyiségből nekem összesen 16db lett. A krémet még melegen, de ne forrón töltsük a tésztákba. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük és kicsit le is hűtjük utána annyira, hogy kenhető, de már ne folyós állaga legyen. Bekenjük a csokival a szarvacskák alját és hagyjuk megderedni. Nagyon finom, nagyon mutatós süti Belgiumból! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |