| Belga csokis keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, v. margarin 10 dkg kristálycukor 2 tojás 10 dkg étcsoki(belga) 10 dkg tejcsoki(belga) 1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept) 1 kk. sütőpor kb. 5 dkg holland/belga kakaópor kb. 15 dkg finomliszt Elkészítés: A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom, erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és simára keverem. A maradék lisztet is beledolgozom. Ha laza és ragadós,akkor jó az állaga. Kb. 30 golyót formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kissé ellapítom. Középső rácson 20 perc alatt kész lesz. Rácson hagyjuk hűlni. Javaslom, hogy ne egy adagot készíts, mert mire elmosogatsz,egy morzsát sem találsz! :-) Jó étvágyat! A receptet beküldte: fehérleander Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |