| Baszk csirke, ahogy én csinálom receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell (csont nélkül) 25 dkg gomba 1 kis fej hagyna 5 gerezd fokhagyma 1 bő evőkanál ketchup kevés Worcestershire szósz (vagy szójaszósz) 1,5 dl félédes vörösbor 1 babérlevél petrezselyem só, bors olívaolaj vaj Elkészítés: A csirkemelleket 4-be vágtam, megsóztam, borsoztam. Olajon kicsit megpároltam az apróra összevágott hagymát, átpirítottam rajta a húst, majd a csirkét kivéve a szintén összedarabolt gombát enyhén megsózva. A húst visszatettem, hozzáadtam a bort, ketchupot, Worcestershire szószt, babérlevelet, petrezselymet. Rövid ideig lefedve pároltam, majd vizet öntöttem alá és forró sütőben szaftjára sütöttem. Végül minden húsdarabra picike vajat tettem és rápirítottam. Tanácsok: Azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit pikáns, mediterrán jellegű ízeket. Köretként sültkrumplit adtam hozzá. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: 'szti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |