| Barackos táska (gluténmentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró 6 ek tej 6 ek olaj 2 tojássárga Só 16 dkg porcukor 2 vaníliás cukor 40 dkg gm liszt (felhasználtam a maradékokat: cölipán, schar, kukorica és rizsliszt egyenlő arányban) 1 sütőpor (Figyeljünk a gluténmentességére!) 16 db sárgabarack (de én vitamor sütésálló lekvárt tettem bele, kb 30 dkg-ot) Citromlé Kevés dió 2 tojás 2 kk tej 5 dkg porcukor Elkészítés: Ez a recept a Nők Lapjában volt nemrég. Szerintem finom lett a mi lisztünkből is. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojássárgákat, 1 csipet sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, jól összekeverjük. A liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk és összegyúrjuk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd átgyúrjuk a tésztát és kb 4 mm vastagra nyújtjuk. 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk a tésztából. Az eredeti recept szerint kevés durvára tört dió és hámozott, felezett sárgabarack kerül rá, de én helyette lekvárt tettem bele. A korongok széleit tojásfehérjével megkenjük, a széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük a tojással elkevert tejjel, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, a porcukrot 2 ek citromlével kikeverjük, vékony csíkokat csorgatunk a tésztára, végül hagyjuk rászáradni. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |