| Diétás Dubarry-szelet receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 250 gr tofu 1 kg karfiol 60 dkg burgonya 1 dl tej 2 dl joghurt egy tojás 100 g mozzarella fűszerek: fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, fehérbors Elkészítés: Lobogó forró vízben 6-7 percig főzzük a megtisztított karfiolfejeket, és a krumplit. Közben 2 ek olívaolajban elkeverünk egy-egy csipetnyi rozmaringot, kakukkfüvet, fehérborsot, 2 gerezd préselt fokhagymát, esetleg kis tengeri sót. Ezzel az olajos páccal bekenjük az egy cm vastagra vágott tofuszeleteket. Kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek átjárják a semleges ízű szójakészítményt. Ezt követően teflonserpenyőben mindkét oldalát átsütjük, amíg szép színe nem lesz. A főtt krumliból és a tejből krumplipürét készítünk, és egy teflontepsi aljára terítjük. Erre rakjuk a tofuszeleteket, majd a karfiolfejeket. Végül egy pohár joghurtot összekeverünk egy tojással, ízesítjük szerecsendióval és fehérborssal, majd ezzel nyakonöntjük a tepsit, és villával jól összeszurkáljuk, hogy mindenhová befolyjon. Végül reszelt mozzarellával bőven meghintjük, és sütőben megsütjük. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 396 kcal Szénhidráttartalom: 44.7 gramm Zsírtartalom: 13.1 gramm A receptet beküldte: szimba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |