| Berlini szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 15 dkg vaj 8 dkg porcukor fél sütőpor 1 tojás. Baracklekvár a kenéshez. Krém: 15 dkg darált dió 10 dkg cukor kevés rum, vagy rumaroma pici tej. Piskóta: 3 tojás 6 dkg liszt 6 dkg cukor 1 mokkáskanál sütőpor Máz a tetejére: 1 tojásfehérje 10 dkg cukor egy evőkanál citromlé Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzül. Megkenjük a baracklekvárral. A krém hozzávalóit összekeverjük, a lekváros tésztára kenjük. Elég masszív krém, nem könnyű elkenni. Én több helyre pöttyöket teszek, úgy szoktam eloszlatni. Szokásos módon elkészítjük a piskóta hozzávalóiból a piskótatésztát, amelyet a krém tetejére simítunk. Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük. Máz a tetejére: 1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral, egy evőkanál citromlével gőz felett kikeverünk, és a kisült tésztára öntjük. Tanácsok: Én a citromos mázat olvasztott tortabevonó csokival is megcifráztam. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |