Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi csirkemellragu szalonnával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé , csíkozva
2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
1,5 paradicsom, kockázva
1,5 paprika, kockázva
25 dkg csiperkegomba , felszeletelve
10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva
1 tejföl
2 ek liszt

bors
őrölt pirospaprika
kevés víz

Elkészítés:
A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk.
Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül.
Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
Addig főzzük, amíg megpuhul.
Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is.
Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi metélt » Bakonyi fácánmell » Burek szalonnával » Bakonyi sertésborda
» Bakonyi palacsintametélt » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi betyár leves » Bakonyi húsos leves
» Bakonyi sertésborda 2. » Bakonyi csirkemell 2. » Keszeg avas szalonnával » Bakonyi pulykaleves
» Bakonyi palacsinta » Bundáskenyér szalonnával » Bakonyi betyárgombóc » Csirkemáj angolszalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.