| Bakonyi csirkemellragu szalonnával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell-filé , csíkozva 2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva 1,5 paradicsom, kockázva 1,5 paprika, kockázva 25 dkg csiperkegomba , felszeletelve 10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva 1 tejföl 2 ek liszt só bors őrölt pirospaprika kevés víz Elkészítés: A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk. Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül. Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket. Addig főzzük, amíg megpuhul. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is. Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |