| Bácskai fokhagymás csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 6 csirkecomb 2 dl tejföl 3 gerezd fokhagyma 1 erőleveskocka 3 ek liszt só bors petrezselyemzöld olaj Elkészítés: A csirkecombokat jól megmosom, kettévágom, és leszárítom. Megsózom, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm. Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom fedő alatt a combokat. Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 dl leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom. Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe teszem. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel kínálom. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |