| Almás csirke II. receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 1 csomó petrezselyemzöld, 30 dkg alma, 1 csomó metélőhagyma, 3 szál sárgarépa, 2 dl tejföl, 3 dl tej, 10 dkg margarin, olaj, 2 ek. liszt, só. Elkészítés: A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektejük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát, és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát.Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük, és pár percre visszatoljuk a sütőbe.Párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Limmortalite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |