| Arancini olasz rizsgolyók receptKöretek Hozzávalók: 20 dkg rizs 1 db tojás 2 szál bazsalikom só őrölt fehér bors 10 dkg parmezán sajt zsemlemorzsa 20 dkg mozzarella sajt étolaj a sütéshez Elkészítés: Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval. A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |