| Baconös csavart receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg margarin 25 dkg finomliszt 2 ek tejföl (vagy annyi, hogy összeálljon a tészta) 1 teáskanál só (ízlés szerint) 13 szelet bacon 20 dkg sajt (reszelve) 1 db tojás (a megkenéshez) Elkészítés: A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk kemény tésztává. Tojás nem kell a tésztába. Sózzuk. Ezután néhány órát hűtőben tartjuk. A tésztát előző este is el lehet készíteni. A tésztát kb. 2 mm-re kinyújtjuk, és szeletekre vágjuk. A bacont elővesszük, és a szeletek méretét ahhoz igazítjuk, amekkora a bacon szelet hossza, szélessége. Ezután minden szeletet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és ráfektetünk egy bacon szalonnát. Ezután megcsavarjuk a tésztát, és vajazott tepsibe tesszük. Ha mindegyik kész, a maradék tojással megkenjük. Még ha tudjuk, tegyük egy órára hideg helyre. Forró sütőbe tesszük a tésztát, és kb. 10 percig sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |