| Babos káposzta csülökkel... receptEgytálételek Hozzávalók: 1,20 kg füstölt csülök - előzőleg beáztatva 25 dkg száraz tarka bab - előzőleg beáztatva 70 dkg savanyú káposzta - kimosva, szálak átvágva 1 dl száraz fehér- vagy vörösbor 1 diónyi zsír vagy olaj 1 nagy fej vöröshagyma - finomra aprítva 3-4 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva 2-3 babérlevél 1 evőkanál csemege Piros Arany ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint majoránna ízlés szerint kömény ízlés szerint bazsalikom ízlés szerint bosikafű 5 dkg árpagyöngye - beáztatva 1 nagyobb krumpli - kis kockákra vágva só (óvatosan, mert a hús és a káposzta sós) A tálaláshoz: tejföl Elkészítés: A csülköt előző este babérral, vöröshagymával, egész borssal puhára főztem. A vízben hagytam hideg helyen kihűlni. Másnap a tetejéről a zsírját leszedtem, a húst kicsontoztam, feldaraboltam, levét félretettem. Nagyobb serpenyőben 1 csapott evőkanál liszttel és a zsiradékkal vékony rántást készítettem, amibe beledinszteltem a vöröshagymát és a fokhagymát. Meghintettem pirospaprikával, felengedtem kb. fél liter füstölt lével. Hozzáadtam a beáztatott babot, fűszereztem, takarékon félpuhára főztem. Hozzáadtam a káposztát, további füstölt lével (ha nem akarjuk annyira intenzív füstölt ízűre, akkor inkább vízzel) és további fűszerekkel tovább főztem. Az utolsó fél órában került bele a hús, az árpagyöngye és a krumpli. Meglocsoltam fehérborral, és együtt készre főztem. Tálaláskor bőven tejfölt és kenyeret kínáltam hozzá. Tanácsok: Jó masszív egytálétel, a fiúknak különösen nagyon tetszett. Sót nem használtam hozzá, mert elég sós volt a hús és a káposzta is. Azért került bele a krumpli a vége felé, hogy lágyítsa az ízeket, de elhagyható. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |