Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskótás-meggyes pudingtorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 l tej
4 csomag pudingpor (főzős, különböző ízű)
20 dkg babapiskóta
4 ek cukor
30 dkg meggy (vagy bármilyen gyümölcs)

Elkészítés:
Egy kerek jénait (tetszés szerint akár négyzet, ovális vagy tégla) kiöblítünk hideg vízzel.
Nagyon egyszerű lesz. Az egyik pudingot megfőzzük a leírás alapján ízlés szerinti cukorral, és beleöntjük a jénai tál aljára.
A tetejét befedjük kettévágott babapiskótával és dobunk rá meggyet (vagy bármilyen gyümölcsöt pl.: banánt, barackot stb., bár szerintem meggyel a legfinomabb, mert a savanykás íze pikánssá teszi).
Ezután megfőzzük a második pudingot is, és ráöntjük a meggy tetejére, majd ugyanúgy járunk el, mint az előbb. babapiskóta és meggy.
Ezután a harmadik pudingot is megfőzzük, ráöntjük, lefedjük piskótával, és megszórjuk meggyel.
Végül a negyedik pudingot is megfőzzük, és ráöntjük a tetejére.
Hűvös helyen kihűtjük, és mint a tortát szeleteljük, és ügyesen kiszedjük a jénaiból. :-)
A babapiskóta a meleg pudingtól fog megpuhulni.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyanyó almatortája » Tiroli szőlős rétes » Banános gyors sütemény » Lemon bars - Citromos sütike
» Tejberizs (vegan) » Almás-krémes » Forró csoki (vegan) » Fahéjas császármorzsa
» Joghurtos meggyes süti » Nanuk szelet 2 » Csokitorta saját levében » Anna Mandulamagja
» Gyümölcsös süti gyorsan » Francia almatorta 2. » Capuccinós muffin » Somlói Amitól és Nonotól


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.