| Babapiskótás-meggyes pudingtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 l tej 4 csomag pudingpor (főzős, különböző ízű) 20 dkg babapiskóta 4 ek cukor 30 dkg meggy (vagy bármilyen gyümölcs) Elkészítés: Egy kerek jénait (tetszés szerint akár négyzet, ovális vagy tégla) kiöblítünk hideg vízzel. Nagyon egyszerű lesz. Az egyik pudingot megfőzzük a leírás alapján ízlés szerinti cukorral, és beleöntjük a jénai tál aljára. A tetejét befedjük kettévágott babapiskótával és dobunk rá meggyet (vagy bármilyen gyümölcsöt pl.: banánt, barackot stb., bár szerintem meggyel a legfinomabb, mert a savanykás íze pikánssá teszi). Ezután megfőzzük a második pudingot is, és ráöntjük a meggy tetejére, majd ugyanúgy járunk el, mint az előbb. babapiskóta és meggy. Ezután a harmadik pudingot is megfőzzük, ráöntjük, lefedjük piskótával, és megszórjuk meggyel. Végül a negyedik pudingot is megfőzzük, és ráöntjük a tetejére. Hűvös helyen kihűtjük, és mint a tortát szeleteljük, és ügyesen kiszedjük a jénaiból. :-) A babapiskóta a meleg pudingtól fog megpuhulni. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |