| Somlói Amitól és Nonotól receptSütemények, édességek Hozzávalók: piskóta tészta (cukor, liszt, 8 tojás) 1 cs vanília puding 1 cs csoki puding dió 1 evőkanál rum tejszínhab Elkészítés: Piskóta tészta: 8 tojás fehérjét kemény habbá verem. Beleteszek 8 evőkanál cukrot (egyesével), a 8 tojás sárgáját (egybe) és 8 evőkanál lisztet (egyesével). Ezt kivajazott, kilisztezett tepsibe, 180 fokon, 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Amíg sül, megcsinálom a pudingokat, a szokásos módon. Ha megsül a piskóta és kihűl, darabokra tépkedem, és hagyok egy csíkot, amit szépen hosszában szeletelek, ez lesz a teteje:) Jénaiba az alábbi módon teszem: Egy sor piskóta-vanília puding-tört dió-piskóta-csoki puding-tört dió-szépen vágott piskóta. Én a végén meg szoktam öntözni egy kis rummal a tetejét. Tanácsok: Nekem ez a piskóta tészta nagyon bejött, egy tálban ki tudom keverni és csodaszépen feljön:) a somlóihoz a 8 tojásból piskóta nekem pont elég volt. Ha összeállítottam akkor hűtöm 1-2 órát és mikor tálalom csak akkor teszem rá a habot:) Jó étvágyat hozzá:) (fotó róla a naplómban:D) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Noémi 23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |