| Babapiskótás krémes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A sütialaphoz 20 dkg babapiskóta 20 dkg meggy (magozott, lehet fagyasztott is) 2 dl meggylé 1 teáskanál rum (vagy rumaroma) A krémhez 7.5 dl tej 15 dkg cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 4 db tojásfehérje A tetejére 2 ek instant kakaópor Elkészítés: Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk. Kis ideig hűl a krém ezalatt. 30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...) Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |