| Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg bab 1 fej hagyma egy sárgarépa 24 dkg paradicsombefőtt 4 szál füstölt virsli 20 ml napraforgóolaj só (ízlés szerint) feketebors (ízlés szerint) pirospaprika (ízlés szerint) babérlevél (ízlés szerint) Elkészítés: A babot áztassuk be hideg vízbe, és hagyjuk állni benne legalább 6-8 órán keresztül. Ezután mossuk át, és tegyük egy lábasba a babot és öntsünk hozzá háromszor annyi térfogatú vizet. Helyezzük a lábast a tűzhelyre, és főzzük a babot közepes lángon addig, amíg puha nem lesz; körülbelül egy órán keresztül. A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát szeletekre, a füstölt virslit nagyobb darabokra. A paradicsombefőttből vegyük ki a paradicsomokat és a héjukat húzzuk le, majd pépessé nyomkodjuk össze. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Aztán adjuk hozzá a felvágott sárgarépát és virslit is. Három perc múlva, amikor a virsli-darabkák szépen megpirultak, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jó alaposan keverjük össze. Ha a bab kész, szűrjük le a vizet róla, majd öntsük a serpenyőbe, a fentiekhez. Tegyük rá a fedőt a serpenyőre, majd az egészet pároljuk kis lángon 15 percig. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |