| Rizssaláta virslivel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 tasakos rizs (vagy maradék rizs) 10 dkg sajt 1 szál póréhagyma 1 csokor kapor 2 pár virsli 2 dl joghurt 1/2 citrom leve 3 evőkanál majonéz só, bors 5 dkg kimagozott olajbogyó Elkészítés: A rizst sós forró vízben a tasakon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A sajtot gyufaszálnyi metéltre aprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. A virslit megfőzzük, majd kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A rizs leszűrjük, lecsepegtetjük. Tálba borítjuk, és kihűtjük. A rizst, a sajtot, a pórét, a virslit, mély salátástálba tesszük, és jól összekeverjük. A joghurtot egy kisebb mély tálkába öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A salátára öntjük. Díszítésül megszórjuk az olajbogyóval. Tanácsok: Önálló salátaként is fogyasztható, friss kenyérrel vagy pirítóssal. De kiváló grillpartykra, köretként a frissen grillezett hús vagy kolbászhoz. Ízlés szerint még "dúsítható", friss kockákra vágott uborkável, paprikával, paradicsommal. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |