| Tzatziki, az ehető szépség receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db nagy kigyóuborka 3 doboz natúr joghurt 2 kövér gerezd fokhagyma só bors +ízlés szerint: *olívaolaj, kevés menta VAGY *petrezselyem, VAGY *kapor és citromlé VAGY *feta sajt Elkészítés: Két nagy kígyóuborkát megmosunk, végeiket levágjuk és részlegesen meghámozzuk. Ez azt jelenti, hogy nem gond, ha van rajta egy kis roppanó rész is, de ne legyen csupa héj az egész. Bár mindegy! Csinálja mindenki úgy, ahogy szimpatikusabb! Ezután nagylyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk és állni hagyjuk. Eközben három doboz natúr joghurtot beleborítunk egy tiszta, lazaszövésű konyharuhába, vagy textilpelenkába és egy tál fölött lecsöpögtetjük a felesleges savót belőle. A textil egyébként is szívja ki a joghurtból a lét, úgyhogy körülbelül húsz perc alatt sűrű tejföl állagúvá válik. Ekkor leöntjük az uborkáról a keletkezett levet-megisszuk-de nem nyomkodjuk ki. Két kövér gerezd, lehetőleg friss fokhagymát alaposan átnyomunk a fokhagymaprésen és hozzákeverjük az uborkához, majd a konyharuháról is beleborítjuk besűrűsödött joghurtot. Alaposan elkeverjük, megkóstoljuk és utánaízesítjük, ha kell. És a szokásos befejezés: innentől ízesítheti és eheti mindenki úgy, ahogy szeretné. Pirítóssal, sült hússal, szendvics mellé, magában, vagy társsal. Tanácsok: A tzatziki készítés melléktermékei, úgy is, mint uborkalé, joghurt-savó remek kozmetikai alapanyagok. A savó pompás pórusösszehúzó, enyhén hámlasztó hatású szer, ami a hűtőben pár napig eláll és érdemes néha áttörülni vele az arcunkat. Az uborkalé, ha sós, ivás útján remek hidratáló és vitaminforrás, só nélkül pedig isteni hidratáló arctonik. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 44,6 kcal Zsírtartalom: 2,6 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |