Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával töltött liba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba
30 dkg aszalt szilva
1/2 dl rum
fél citrom reszelt héja és kicsavart leve

törött fekete bors

Elkészítés:
Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, citromhéjjal jól bedörzsölöm, és beletömködöm a szilvát. A nyílást jól összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle. Akkora tepsibe teszem, hogy kényelmesen beleférjen, és a rumos-citromos vizet aláöntöm. A libát kívülről mindkét oldalán megsózom, és jó szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ez után ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan (lapátkanál segítségével) kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm, és visszatéve megpirítom. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom, és meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré rakom. Párolt rizst kínálok hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússal töltött tészta » Amerikai töltött csirke » Sajttal töltött fasírt » Töltött "bundás" tojás
» Töltött, rántott gomba » Töltött cukkini gazdagon » Májkrémmel töltött krumpli » Tegnapi töltött cukkinim
» Aszalt szilvás puffancsok » Szabolcsi töltött káposzta » Töltött cukkini paleósan » Banánnal töltött jércemell
» Túróval töltött burgonya » Töltött burgonya májjal » Töltött kínai kel » Töltött csirkecomb sajtal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.