| Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: krumpli só bors babérlevél víz tejföl liszt snidling pici ecet Elkészítés: A karikákra vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni, plusz teszünk bele pár babérlevelet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy épphogy ellepje. Ha már majdnem megfőtt, habarjuk be (tejföl + liszt, és egy kicsi vízzel, hogy csomómentes legyen). Teszünk bele borsot és egy kupaknyi ecetet is. Ha megfőtt a krumpli, rottyanjon még egyet a főzelék, és ha elkészült, apróra vágott snidlinget is adjunk hozzá. Tanácsok: Apró szemű krumpliból gusztusosabb :) Ha túl híg, még egy kis lisztet adhatunk hozzá, vigyázzunk, nehogy becsomósodjon! Ha túl sűrű, még tehetünk hozzá vizet, tejfölt. Kellemesen savanykás, én így szeretem, nem a magyaros paprikás típusút! Jó étvágyat! :) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |