| Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéscomb fél kg sertészsír só 5 gerezd fokhagyma (vagy több) 1-2 db tv paprika víz bors Elkészítés: A megmosott húst besózzuk és vékony cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeljük körbe-körbe. A zsír kb egy negyed részét felforrósítjuk és beletesszük a húst, gyorsan körbe sütögetjük, hogy kérge legyen. Közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk. Ha a húsnak minden oldala barnás, felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a többi zsírt, és megszórjuk a paprikával. Fedő alatt pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőne. A húst néha megforgatjuk. Ha puha a hús és elfőtt a víz, kicsit rásütünk és egy pici vízzel felöntjük és ismét elpárologtatjuk róla. Ekkor besűrűsödik a szaft, szép barnás lesz, az utolsó fázisban megszórjuk egy kis borssal. Tanácsok: Lehet egyben is hagyni a húst, lehet félbe vágni stb. (ha szeletekre vágom, akkor könnyebben kiszárad) A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |