| Janó bá' kefires pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: 175 grammos kefires pohárral mérek mindent. 2 db tojás, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, késhegynyi só, 1 pohár kefir, 1 pohár finom liszt, 1 pohár rétes liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 0,5 kg kimagozott megy (vagy jonatán alma cikkelyek, felezett kajszi vagy őszi barack, eper, esetleg barack befőtt). Elkészítés: A két tojást a cukorral felverjük, keverés közben hozzáadjuk az olajat, a sót, a kefirt, a finom lisztet, a sütőport majd végül a rétes lisztet. A felsoroltakat jól összekeverjük, és állni hagyjuk amíg a meggyet (vagy almát, stb.) előkészítjük. Szórhatunk még a tésztába forrázott, rumba vagy tejbe áztatott mazsolát. A tésztát átöntjük a kivajazott, lisztezett tepsibe és rászórjuk a meggyet (vagy almát, stb.), és előmelegített sütőben közepes tűzön 20 - 25 perc alatt szép barnára sütjük. Miután szép barnára sült megszórjuk vaníliás cukorral. Tanácsok: Nagyon finom eperrel is, borízű almával, de kipróbáltam sárgadinnyével és besztercei szilvával is. (Mint ahogyan a recept címéből is kiderül, nem a "sajátom", de már többször kipróbáltam és nálunk mindenkinek nagyon "bejött".) :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |