| Nagymama pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1-2 db tojás (attól függ mekkorák), 2 dl tejföl, csipet só Töltelék: 1 ü. meggy (magozott), ízlés szerint cukor,kevés fahéj Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és rászórni a fahéjas-cukros meggyet. A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele a meggyet, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. Kicsit hűlni hagyni, aztán szeletelni. Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj). A túrós tölteléke a következő: 1/2 kg túró áttörve, ízlés szerint cukor, 2 tojás sárgája elkeverni, pici van.cukor és citromhéj, 1 marék mazsola, bele a felvert fehérje és ezt simítani a lapok közé. Tanácsok: Olyan ízű és állagú, mint a "menzapite" volt az iskolában. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |