| Inci nénje túrós pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: 34 dkg finomliszt 20 dkg margarin csipet só 4 tojás 1 cs. mazsola 80 dkg tehéntúró 2 dkg élesztő 3 evőkanál langyos tej 1 kávéskanál kristálycukor 22 dkg porcukor + porcukor a sütemény megszórásához 2 cs vaníliás cukor 1 db citrom Elkészítés: A mazsolát felfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a kristálycukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd összedolgozzuk a tojássárga krémmel, 30 dkg lisztet átszitálunk, csipet sót hozzáadva jól kidolgozzuk, és két cipóba osztjuk. A túrót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mazsolát, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a maradék liszttel összedolgozzuk, végül lazán elkeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjével. Egy közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk, beleterítjük az egyik kinyújtott cipót, melyre rákenjük a túrós keveréket és a másik cipóból készült tésztalappal befedjük.Másfél óra kelesztés után forró sütőbe toljuk és 170 fokon 50 perc alatt megsütjük. Porcukorral azon forrón megszórjuk, kihűlés után szeleteljük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |