| Ananászos sült rizs (Thai ételkülönlegesség) receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 friss ananász, levelével együtt 2 evőkanál növényi olaj 1 tojás egy cspet sóval habosra verve 2-3 gerezd foghagyma, finomra vágva 150 g nyers garnélarák, megtisztítva 150 g sonka, apróra vágva 25 g csemegekukorica 25 g zöldborsó 1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockákra vágva 1 evőkanál vékonyra szeletelt gyömbér 280 g főtt jázminrizs (lehet szerintem sima rizs is) jól lehűtve 1 evőkanál világos szójaszósz 25 g pörkölt kesudió, durvára vágva 1 hosszú piros csili, kimagozva és vékonyra szeletelve, a díszítéshez néhány korianderlevél, a díszítéshez Négy ada lesz belőle Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az ananászt hosszában vágjuk ketté, a húsát kanalazzuk ki úgy, hogy a héjon kb. egy cm-nyi gyümölcshús maradjon. A kikanalazott ananászt vágjuk kis kockákra, a felét fagyasszuk le későbbi felhasználáshoz. Az ananász levelét tekerjük alufóliába, hogy sütés közben ne égjen meg, majd helyezzük a két fél héjat sütőlapra és süssük 10-15 percig. Az elősütés célja, hogy az ananászlé belesüljön a gyümölcshúsba, és ne szivárogjon át a héjakba töltött sült rizsbe. Wokban forrósítsunk egy evőkanál olajat, üssünk bele egy tojást és vékony omlettként süssük 2 percig majd enyhén pirítsuk meg a másik oldalát is, végül a serpenyőből kicsusztatva tekerjük fel, és vágjuk vékony csíkokra. Wokban forrósítsunk egy evőkanál olajat, a fokhagymát közepes lángon pároljuk meg, majd dobjuk rá a rákot, a sonkát, a kukoricát, a zöldborsót, a kaliforniai paprikát és a gyömbért. Pároljuk két percig, amíg a rákok szép rózsaszínre pirulnak, majd keverjük hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a friss ananászt, és főzzük további hét percig. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük. Kanalazzunk az ananászhéjakba jócskán sült rizst, majd szórjuk meg kesudióval és az omlettcsíkokkal. Csiliszeletekkel és korianderlevéllel díszítve tálaljuk. Tanácsok: Szerintem nagyon finom! Kicsit oda kell figyelni, hogy ne kapkodjuk el és igényes legyen... Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Pici Lulu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |