| Tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 kis doboz (250 g) Mascarpone 1,5 csomag (30 dkg) babapiskóta 3 tojás max. 10 dkg kakaó 2 evőkanál porcukor 1 vaníliacukor kb. 2 dl feketekávé * kb. 2 dl forralt tej * kb. 10 dkg darált dió * egy kis rum * tejszínhab Elkészítés: Elkészítés: Tégy oda főni egy adag feketekávét.A tojásokat törd fel, és válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét egy kis tálkába csorgasd,a sárgáját egy nagyobb tálfélébe. Rakd át a mascarponét a dobozából a tojássárgájákhoz. Keverd össze, tégy hozzá egy evőkanál porcukrot meg egy csomag vaníliacukrot, és ezzel is keverd el. Most a fehérjéhez is tégy egy kis porcukrot,és a mixergép habverőjével verd kemény habbá. Akkor jó, ha az edényt felfordítva se esik ki a hab. A habot kis adagokban kapard a mascarponéhoz, és mindig keverd el vele. Ezzel készen is van a mascarponés krém. Innen már nagyon könnyű és kellemes: csak kávéban áztatott piskóta - mascarpone - kakaó rétegeket kell egymásra rendezned egy szép tálban. Az időközben lefőtt feketekávét öntsd ki egy kisebb tálba, amibe majd mártogatod a piskótákat. Önts hozzá 1-2 dl tejet, és adj hozzá egy evőkanál porcukrot. Keverd el. Rumot is önthetsz hozzá. Vedd elő a tálat (üvegtálban szépen látszanak a rétegek), amibe a tiramisut szeretnéd tenni. Forgasd meg a piskótákat a tejeskávéban, és szorosan egymás mellé rakva őket, borítsd be velük az edény alját. Utána vond be a piskótaréteget vékonyan mascarponéval, majd erre hints bőven kakaót. Jön a második réteg!A rétegezést kakaóval fejezd be! Ezt a rétegezést folytasd (piskóta - krém - kakaó), míg el nem fogy a mascarpone-krém. A tetejére kakaó kerüljön. Aztán fedd le, és tedd a hűtőbe vagy egy órára. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |