| Csokoládés-nugátos tortácska receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (6 darabhoz) A tésztához: 85 g liszt 50 g vaj 27 g porcukor 1 db kis tojássárga 35 ml aszúbor fél csipet só A csokoládés töltelékhez: 60 g 65%-os étcsokoládé 60 g vaj 60 g mogyorókrém (Pâte à tartiner, Nutella) 25 g porcukor 1 db egésztojás 1 db tojássárga A díszítéshez: szép pekándió Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Készítsünk elő 6 db 7 cm széles, 3 cm magas sütőformát. Először a tésztát készítsük el. Az összes összetevőt mérjük egy tálba, és gyúrjuk össze. Ha elkészült, tegyük egy órára hűtőbe. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát bő liszten kb 3 mm vastagra, és béleljük ki vele a formákat -úgy, hogy a tészta felnyúljon a formák tetejéig. Csomagoljunk rizst alufóliába, 66 kis csomagot készítsünk. A csomagok akkorák legyenek, hogy pont kitöltsék a formába tett tésztákat. A csomagokat tegyük a tésztákba. A tésztákat most, a csomagokkal együtt tegyük a sütőbe, süssük elő. Addig süssük őket, míg teljesen aranysárgák nem lesznek. Ha kisültek, hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a csomagokat, a tésztákat pedig vegyük ki a formákból, és tegyük félre őket. Most a krém készítése következik. Keverjük hozzá a mogyorókrémet. Az átszitált porcukrot, majd a tojásokat habverővel keverjük bele, keverjük míg teljesen sima nem lesz a krém. A tésztahüvelyeket tegyük sütőlemezre, és osszuk el bennük a csokoládés krémet. Tegyük vissza öket a sütőbe, maximum 5 percre. Ha kisültek fél pakándiószemmel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |